X

Sign in

Sign in to confirm

Have you forgotten your password?

... or login with Facebook:

Don't have an AndroidPIT account yet? Sign up
Icon

CO2 vergelijker

(26)
About this app:Show more
ANDROID VERSION
2.1 and up
INSTALLATIONS
1,000 - 5,000
PRICE
FREE

Similar Apps

Top 5 Apps

chomp SMS
(236,647)
free
VICE
(580)
free
Yahoo News Digest
(20,927)
free
IFTTT
(25,631)
free
StumbleUpon
(172,166)
free

More from this developer

Description

Kijk hoeveel CO₂ u bespaart!

Met deze app kunt u tijdens het reizen zien hoeveel CO₂ u bespaart door met de trein te reizen in plaats van met de auto. De besparing in CO₂-uitstoot is zichtbaar via een teller die oploopt tijdens uw reis. Daarnaast wordt er een grafische weergave getoond van de besparing CO₂-uitstoot die u met uw treinreis realiseert. De CO₂ besparing wordt uitgedrukt in begrijpelijke maten: hoelang komt computeren, stofzuigen, TV kijken overeen met die
CO₂-uitstoot?

Regelmatig hetzelfde traject? De app kan ook in één klap duidelijk maken welke CO₂ besparing u op jaarbasis maakt. Stimuleer vrienden om ook duurzaam te reizen en deel uw CO₂ besparing via Twitter, Facebook en mail. Samen kunnen we het verschil maken. Elke keer dat u de trein kiest, draagt u ook een steentje bij. Samen vooruit!

De kilometers zijn een benadering van de werkelijkheid. Het spoornet en het wegennet zijn namelijk niet exact hetzelfde. Er wordt gerekend met een gemiddelde bezettingsgraad van de auto en de trein. De CO₂-vergelijker is gebaseerd op cijfers van Milieu Centraal, een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie over energie en milieu in het dagelijks leven. De cijfers betreffen het gemiddelde verbruik van de verschillende types auto’s en worden ieder jaar herijkt en onafhankelijk getoetst door externe deskundigen en wetenschappers.

App Screenshots

CO2 vergelijker
CO2 vergelijker
CO2 vergelijker

Test review and rating

We havenʼt tested this Android app yet.
Request a test report now!

User Reviews

Average rating
3.2
(26)
Your rating:

Latest Community Comments