X

Sign in

Sign in to confirm

Have you forgotten your password?

... or login with Facebook:

Don't have an AndroidPIT account yet? Sign up
Icon

Wijs op Reis

(2)
About this app:Show more
ANDROID VERSION
2.1 and up
INSTALLATIONS
1,000 - 5,000
PRICE
FREE

Similar Apps

Yandex.Maps
(143,243)
free
Yelp
(115,305)
free

Top 5 Apps

TED
(59,989)
free
Zite
(6,458)
free

More from this developer

Description

De Wijs op Reis app

Open Data

Open Data is digitale informatie openbaar gemaakt door de auteur of de beheerder daarvan. Open overheidsdata is digitale informatie van en over de overheid die op een bruikbare en toegankelijke manier door derden gebruikt kan worden. Deze app bestaat uit open data van WikiPedia in combinatie van Reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Deze Android app is door 2CoolMonkeys ontwikkeld om de de vele mogelijkheden van open overheidsdata aan te tonen.

Reisadviezen

Consulaire hulpverlening is een kerntaak van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het verstrekken van reisadviezen is daar een onderdeel van. Daarmee kunnen Nederlandse reizigers zich beter voorbereiden op veiligheidsrisico's verbonden aan een buitenlands verblijf. Veiligheidsrisico's varieren van zware criminaliteit (zoals gewapende overvallen en ontvoeringen) tot natuurgeweld en oorlogshandelingen.

Wanneer de veiligheidssituatie in een land verslechtert, kan het voorkomen dat alle reizen naar een bepaalde bestemming worden ontraden. Dit betekent echter niet dat het ministerie een 'negatief' reisadvies geeft: het ministerie geeft geen 'positief' en ook geen 'negatief' advies. De reisadviezen van het ministerie zijn niet-bindend.

Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf en van de desbetreffende touroperator om een reis al dan niet te laten doorgaan. Voor vragen over consequenties als gevolg van het annuleren van de reis, kunt u contact opnemen met uw reisbureau, reisverzekeraar of met de ANVR.

Disclaimer

Deze Android app is door 2CoolMonkeys ontwikkeld op basis van gedeeltelijke informatie aanwezig op www.minbuza.nl op basis van de Creative Commons zero verklaring (CC0).


De informatie in deze app is bedoeld als algemene informatie van de Rijksoverheid en is niet specifiek gericht op een individueel persoon of een specifieke bevolkingsgroep.

De informatie in deze app is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van de Rijksoverheid.

2CoolMonkeys is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor de mogelijke gevolgen van gebruik van deze app. Wij raden u aan om de juistheid en volledigheid van de informatie te verifieren voordat u er enige actie op baseert.

App Screenshots

Wijs op Reis
Wijs op Reis
Wijs op Reis
Wijs op Reis

Test review and rating

We havenʼt tested this Android app yet.
Request a test report now!

User Reviews

Average rating
4.5
(2)
Your rating:

Latest Community Comments