Samsung Galaxy Note 4 — Strange camera problem

  • Replies:6
  • OpenNot stickiedUnanswered
  • Forum posts: 3

Jan 28, 2018 4:15:19 PM via Website

A couple days ago, my camera started not showing or allowing me to edit any photos taken with the camera. In Gallery, it only shows them as a pale gray square and clicking on it has no effect. If I open the photo from File Explorer, it shows for a second and then goes back to the Explorer. I've cleared the Gallery cache, as well as the System cache. It doesn't matter whether the photos are saved to the card or system storage. It also doesn't matter if I use a 3rd party camera app.

Interestingly, if I connect to a desktop/laptop I can copy the photos over and they're fine. Any ideas?

Thanks,
Mark

— modified on Jan 28, 2018 4:28:06 PM

Reply
  • Forum posts: 767

Jan 29, 2018 4:15:52 AM via Website

  1. You can firstly try to restart your Android device. After that, please check whether the disappeared images come out in the Gallery APP or not.

  2. If the method above doesn't work for you, you should make sure that there is no ".nomedia" file in the folder where your photos taken with the camera are saved.
    If the media scanner detects this ".nomedia" file, data in that folder which contains this ".nomedia" file will not be displayed in the Android Gallery App. So, you should check whether there are ".nomedia" files. If yes, please delete them from that folder.

Apk size only 0.07 MB. The pure & full-free app is available on Google Play - https://goo.gl/ws42fN

Leticia Raasch

Reply
  • Forum posts: 3

Jan 29, 2018 1:48:17 PM via Website

Thanks, it had been restarted multiple times. I've searched for any '.nomedia' files, there are none in the folders where images are saved.

Mark

Reply
  • Forum posts: 767

Jan 30, 2018 3:59:07 AM via Website

As default, '.nomedia' files can't be found as they are hidden ones. You should enable the option to show hidden files in order to find all '.nomedia' files.

Apk size only 0.07 MB. The pure & full-free app is available on Google Play - https://goo.gl/ws42fN

Reply
  • Forum posts: 3

Jan 30, 2018 3:44:14 PM via Website

That did cross my mind. I've actually done a complete factory reset and re-installed everything. Seems OK now.

Reply